CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Termeni si conditii

Contractul SC NEW BUSINESS STYLE SRL cu Clientii

Compania care administreaza site-ul http://www.cadouriro.ro, este S.C. NEW BUSINESS STYLE S.R.L.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Cadouriro.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

CADOURIRO certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr.130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare, dar si a legii 449/2003privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

1. Confidentialitatea datelor

Accesarea site-ului CATALOAGESCOLARE.RO implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de S.C.NEW BUSINESS STYLE S.R.L.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, cadouriro.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatorii site-ului.

Scopul colectarii datelor este: onorarea comenzilor, informarea utilizatorilor privind situatia contului si starea comenzilor, cat si pentru statistica, reclama, marketing si publicitate, prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS). Cu acordul tau, CATALOAGESCOLARE.RO  poate trimite notificari privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, sau alte mesaje speciale. CATALOAGESCOLARE.RO  nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul cadouriro.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date, sau dezactivarea acesteia din platforma de trimitere a newsletterului.

Informatiile cu caracter personal, pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale si sa solicite stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

2. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului cadouriro.ro, constand in imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date este proprietatea cadouriro este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al CATALOAGESCOLARE.RO a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

3. Accesul la informatiile de pe site

CATALOAGESCOLARE.RO  garanteaza tuturor utilizatorilor acces limitat, in interes personal, pe site-ul cadouriro.ro. CATALOAGESCOLARE.RO  nu confera utilizatorilor drepturi pentru a descarca, de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei CATALOAGESCOLARE.RO  fara acordul prealabil scris al acesteia.

4. Frauda

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI CATALOAGESCOLARE.RO , VA FI CONSIDERAT O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

5. Raspunderea pentru produse si servicii

Produsele sunt oferite in forma in care vin si, in limita stocului disponibil. CATALOAGESCOLARE.RO este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii la momentul cand au fost livrate produsele. In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita aducerea produsului la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, conform art. 10, din legea nr. 449/2003. Reclamatiile referitoare la lipsa de conformitate se vor face in forma scrisa prin e-mail la adresa office@cataloagescolare.ro

CAtaloagescolare.ro isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

6. Limitarea raspunderii pentru preturi

Preturile prezentate includ TVA (in cuantumul procentual stabilit prin legislatia in vigoare aplicabila), insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru.

7. Limitarea raspunderii pentru livrare

Livrarea produselor se realizeaza oriunde in Romania. Pe langa tariful perceput de CATALOAGESCOLARE.RO pentru produse sau servicii, se va solicita clientului plata unui tarif de livrare.

Livrarea produselor se efectueaza prin firma de curierat URGENT CURIER.Tarifele negociate de CATALOAGESCOLARE.RO pentru clietii sai sunt:
In Tara: 25 ron primul kg, 2 ron kg suplimentare
preturi FARA TVA
Bucuresti: 20 ron primul kg, 2 ron/kg suplimentar
– preturi FARA TVA

**In situatia in care localitatea destinatara nu se afla in aria de acoperire a firmei de curierat cu care lucram, iar diferenta pentru kilometri suplimentari este mare, vom incerca sa oferim clientilor nostri cea mai buna solutie pentru livrare.

Pentru mai multe detalii consultati site-ul firmei de curierat: Urgent Curier.

CATALOAGESCOLARE nu poate fi tinuta responsabila pentru intarzieri sau anulari de livrari ale produselor comandate, daca acestea sunt cauzate de motive independente de vointa CATALOAGESCOLARE.RO, care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform prevederilor legislatiei romanesti aplicabile si in vigoare in momentul confirmarii comenzii. In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, produsul / produsele care fac obiectul acestei livrari vor putea fi inmanate clientului numai dupa reconfirmarea comenzii catre un consultant de vanzari si dupa achitarea eventualelor costuri suplimentare generate de aceasta situatie.

8. Limitarea raspunderii pentru plata

Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clientii se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. CATALOAGESCOLARE.RO  isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans pe baza facturii proforme emise de . Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata sau prin depunere de numerar in contul firmei; dovada platii trebuie trimisa catre CATALOAGESCOLARE.RO la adresa de e-mail comenzi@cadouriro.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul CATALOAGESCOLARE.RO

9. Garantia produselor

Produsele cumparate prin intermediul acestui site beneficiaza de garantia legala oferita de Legea nr. 449/2003, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, si respecta Ordonanţa rep. nr. 21 din 1992 privind protectia consumatorilor.

Articolele de mai jos se aplica in cazul consumatorilor persoane fizice care dobandesc, ca destinatar final, produse obtinute de la agenti economici.

Legea nr. 449/2003, art. 5, al. 2:

Se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă:

a) corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul le-a prezentat consumatorului ca mostră sau model;
b) corespund oricărui scop specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;
d) fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.”

Legea nr. 449/2003, art. 9: “Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.”

Legea nr. 449/2003, art. 11,

(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:
a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;
b) importanta lipsei de conformitate;
c) daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu are un produs identic pentru inlocuire.
(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

Legea nr. 449/2003, art. 16: “Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.”

Legea nr. 449/2003, art. 17: “Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.”

Legea nr. 449/2003, art. 18: “Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.”

10. Limitarea responsabilitatii pentru comentariile utilizatorilor

Utilizatorii care viziteaza site-ul cadouriro pot face comentarii la adresa acestuia si a produselor pe care la ofera, prin aplicatia Facebook. CATALOAGESCOLARE.RO isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

CATALOAGESCOLARE.RO nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata sa plateasca vreun un fel de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin astfel de comentarii sau comunicari.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. CATALOAGESCOLARE.RO nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site.

11. Limitarea responsabilitatii pentru linkuri catre alte site-uri, server, browser

Site-ul CAATALOAGESCOLARE.RO este gazduit de serverele unei terte persoane, fie aceasta fizica sau juridica, dreptul de utilizare a spatiului pe server si de folosire a serviciilor conexe fiind dobandit conform legii. Societatea CATALOAGESCOLARE.RO nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site, indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari. CATALOAGESCOLARE.RO  nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului CATALOAGESCOLARE.RO

CATALOAGESCOLARE.RO  nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe site-ul CATALOAGESCOLARE.RO . Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza. CADOURIRO isi asuma responsabilitatea fata de clientii sai de a depune toate diligentele pentru a limita sau intrerupe accesul catre site-uri care, prin natura informatiilor publicate, contravin legilor romane, insa nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru incalcarile legii de catre aceste site-uri.

12. Dreptul de returnare a produselor

Conform legislatiei din Romania Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice. ClientiiCATALOAGESCOLARE.RO   au dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui anumit motiv. Cheltuielile directe de returnare vor fi suportate de catre client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de 30 de zile de la retur. Produsul refuzat poate fi inlocuit cu un alt produs similar sau cu valoare mai mare, caz in care cheltuielile de transport vor fi suportate de catre cadouriro.ro.

Notificarea de returnare va fi trimisa prin email la adresa:CATALOAGESCOLARE.RO   Returnarea unui produs este posibil doar in situatia livrarii acestuia prin curier. Produsul returnat nu trebuie sa fie deteriorat, sa nu prezinte urme de utilizare, si sa aiba asupra sa toate documentele insotitoare cu care a fost expediat. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite re-comercializarea acestuia, ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, aprobata si modificata prin Legea nr. 51 din 21/01/2003.

13. Litigii si dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate peCATALOAGESCOLARE.RO   sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata de pe raza municipiului Bucuresti. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce isi exprima acordul fata de acest Contract cu Clientii.

Legislatie:

LEGEA 449 /2003 Privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora.

OG 21 / 1992 Privind Protecția Consumatorului.

OG 174 / 19.11.2008 Pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind protecţia consumatorilor.

Ordonanța nr. 130/2000 Privind regimul juridic al contractelor la distanța – online.

Legea Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic

Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date

TOP